Fõmenü

Címlap
Bemutatkozás
Főosztály
Földhivatali Osztályok
Üvegzseb
Hirdetmények
Helyi hírek - Földhivatali közlemények
Változási állományok elektronik...
2011. november 15.

 

                                                   Változási állományok elektronikus elõterjesztése

 
Tájékoztató földmérõknek
2011. március 19.

Tisztelt Földmérõ Kollégák!

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Földhivatala és a megye 6 körzeti földhivatala azzal is szeretne segítséget nyújtani a sajátos célú geodéziai munkát végzõknek, hogy közzéteszi az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisok elõállításának alapjául szolgáló analóg térképek ún. egyszerûsített metaadatait.

Az alábbiakban - körzeti földhivatali bontásban - minden településre vonatkozóan megtalálhatók a digitális átalakításhoz felhasznált térképek eredetére, készítésének technológiájára vonatkozó fontosabb adatok.

A metaadatok közzététele mellett felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a térkép-terepazonosság megállapítására szolgáló mérési eredmények értékelésénél a "DAT újfelmérés" és "numerikus újfelmérés" minõsítésû térképeknél - továbbá, ha az érintett földrészletrõl korábbi munkarészekben számszerû mérési vagy kitûzési adatok állnak rendelkezésre - az állami alapadatok felhasználásával végzett sajátos célú földmérési és térképészeti tevékenységrõl szóló 46/2010. (IV. 27.) FVM rendelet 5. (A változási vázrajzok készítésének általános földmérési elõírásai) fejezetének megfelelõ elõírásait kell alkalmazni.

Bizonytalan pontosságú térképi alapú adatbázisok esetén a mérési eredmények értékelése alapján esetleg a hivatkozott FVM rendelet 62.§-ában foglalt egyeztetés lefolytatása is szükségessé válhat a munkavégzés során.

 

METAADATOK

Fehérgyarmat

Kisvárda

Mátészalka

Nyírbátor

Nyíregyháza

Vásárosnamény 

 

 
Szorgalmatos önálló ingatlan-nyi...
2011. március 17.

Felhívás

az érintett ingatlanok felsorolását tartalmazó táblázat 

 
Figyelünk és értesítünk
2007. április 10.

A biztonság szerzõdése ingatlan tulajdonosoknak 

A földhivatalok által nyújtott változásfigyelõ szolgáltatás lehetõvé teszi az állampolgárok számára, hogy az ingatlanok tulajdoni lapjának módosításairól, változásairól gyorsan értesülhessenek e-mailben és/vagy SMS-ben. Ezáltal fokozható az ingatlanokhoz fûzõdõ tevékenységekkel kapcsolatos biztonság, illetve a megrendelõ által is követhetõvé válnak az ügyintézés tulajdoni lap változással járó lépései. A változásfigyelõ szolgáltatás igénybevételéhez ismerni kell az ingatlan helyrajzi számát vagy címét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

További hírek...


Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF