Fõmenü

Címlap
Bemutatkozás
Főosztály
Földhivatali Osztályok
Üvegzseb
Hirdetmények
Bemutatkozás
2007. június 27.

ÜDVÖZÖLJÜK

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földhivatal és a megyében mûködõ hat körzeti földhivatal honlapján.

A földhivatalok alapfeladata az ingatlan-nyilvántartás, a földhasználati nyilvántartás, a földvédelem, földértékelés és földminõsítés, a földmérés és térképezés hatósági feladatainak végrehajtása. A földhivatalok ingatlanügyi hatóságok, tevékenységüket a földügyi szakigazgatás témakörébe tartozó jogszabályok szerint végzik.

Jelenleg a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Fõosztálya felügyeli és irányítja tevékenységüket. Megyénkben hat körzeti földhivatal mûködik: Fehérgyarmaton, Kisvárdán, Mátészalkán, Nyírbátorban, Nyíregyházán és Vásárosnaményban. Ezek a körzeti földhivatalok jogi személyek, részben önálló gazdálkodású szervek, a megyei földhivatal szakigazgatási intézményei.

További oldalainkon részletes információkat találnak mind a földhivatalokkal, mind az általuk végzett feladatokkal kapcsolatban. Egy nagyon fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket: Magyarországon az ingatlanok azonosítója a település neve, az ingatlan helyrajzi száma és fekvése (belterület, külterület vagy zártkert). Kérjük, ha ingatlanával kapcsolatban bármi kéréssel fordul hivatalunkhoz, ezeket az adatokat lehetõleg tudassa velünk. Természetesen ezeket az adatokat meg tudjuk keresni egyéb módon is (a tulajdonos személyi adatai, esetleg cím vagy térkép alapján), de munkánkat meggyorsítja és megkönnyíti, ha Önök meg tudják adni a település nevét és a helyrajzi számot.

Honlapunk tartalmának összeállításánál arra törekedtünk, hogy látogatóink minden szükséges információt megtaláljanak, ami a földhivatali ügyintézést elõsegítheti.

Csak remélni merjük, hogy ez sikerült.

 

 Bankszámlaszám: Magyar Államkincstár

10044001-00302261-00000000

 

 

Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF