Fõmenü

Címlap
Bemutatkozás
Főosztály
Földhivatali Osztályok
Üvegzseb
Hirdetmények
Tájékoztató földmérõknek
2011. március 19.

Tisztelt Földmérõ Kollégák!

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Földhivatala és a megye 6 körzeti földhivatala azzal is szeretne segítséget nyújtani a sajátos célú geodéziai munkát végzõknek, hogy közzéteszi az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisok elõállításának alapjául szolgáló analóg térképek ún. egyszerûsített metaadatait.

Az alábbiakban - körzeti földhivatali bontásban - minden településre vonatkozóan megtalálhatók a digitális átalakításhoz felhasznált térképek eredetére, készítésének technológiájára vonatkozó fontosabb adatok.

A metaadatok közzététele mellett felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a térkép-terepazonosság megállapítására szolgáló mérési eredmények értékelésénél a "DAT újfelmérés" és "numerikus újfelmérés" minõsítésû térképeknél - továbbá, ha az érintett földrészletrõl korábbi munkarészekben számszerû mérési vagy kitûzési adatok állnak rendelkezésre - az állami alapadatok felhasználásával végzett sajátos célú földmérési és térképészeti tevékenységrõl szóló 46/2010. (IV. 27.) FVM rendelet 5. (A változási vázrajzok készítésének általános földmérési elõírásai) fejezetének megfelelõ elõírásait kell alkalmazni.

Bizonytalan pontosságú térképi alapú adatbázisok esetén a mérési eredmények értékelése alapján esetleg a hivatkozott FVM rendelet 62.§-ában foglalt egyeztetés lefolytatása is szükségessé válhat a munkavégzés során.

 

METAADATOK

Fehérgyarmat

Kisvárda

Mátészalka

Nyírbátor

Nyíregyháza

Vásárosnamény 

 

 
< Előző   Következő >

Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF